ελληνικά | english

Περιβάλλον

H A.E.B.E. Λατομείων Μαρμάρου Διονύσου - Πεντέλης και ο όμιλος Dionyssomarble είναι πιστοί στην τήρηση των περιβαλλοντικών τους υποχρεώσεων, εκδηλώνοντας παράλληλα και γενικότερες περιβαλλοντικές ευαισθησίες.

Στις εγκαταστάσεις των λατομείων Διονύσου, έχει επιτευχθεί μια ισορροπία αρμονικής συνύπαρξης με τη Μητέρα Φύση, με καλά  ελεγχόμενη παραγωγική διαδικασία  και υπόγεια προσεκτική εξόρυξη όγκων μαρμάρου.

Η A.E.B.E. Λατομείων Μαρμάρου Διονύσου - Πεντέλης , όχι μόνο αναδασώνει σημεία του λατομείου στα  οποία  πλέον δεν ασκείται  λατομική δραστηριότητα, χρησιμοποιώντας τοπικά φυτά για την διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας,  αλλά και παροτρύνει και συμμετέχει με το προσωπικό της  σε αναδασώσεις όμορων και γειτονικών περιοχών.
Από το 1994 έως σήμερα, Η ΑΕΒΕ Λατομείων Μαρμάρου Διονύσου - Πεντέλης έχει φυτεύσει στην ευρύτερη περιοχή του κεντρικού της λατομείου στο Διόνυσο Αττικής  περισσότερα από 130.000 δεντρύλια διαφόρων ειδών και έχει εγκαταστήσει περισσότερα απο 50.000 μέτρα δίκτυο αυτόματου ποτίσματος στάγδην με σύστημα αυτόματης λίπανσης.

Στα παλαιά λατομεία των οποίων η εκμετάλλευση έχει σταματήσει, η εταιρεία προέβη στη φύτευση χιλιάδων δενδρυλλίων σε έκταση 2.000 στρεμμάτων
Επίσης έλαβε παγκόσμια διάκριση, με τη μελέτη ανάπλασης του παλαιού λατομείου στη θέση «Αλούλα». Επελέγη μεταξύ των 12 , μέσα από  785 συνολικά έργα που υπεβλήθησαν. Ο χώρος αποτελεί σήμερα  ανοικτό μουσείο λατομικής τέχνης  ελεύθερα επισκέψιμος στο κοινό.
 
Άν δεν είχαν υπάρξει οι αλεπάλληλες καταστροφικές  πυρκαγιές των τελευταίων ετών στην ευρύτερη περιοχή της  βορειο-ανατολικής Αττικής, οι προσπάθειες της εταιρείας στον τομέα της  περιβαλλοντικής φροντίδας θα αναδεικνύονταν πολύ περισσότερο. Όμως ακόμα και τώρα, μετά  από πολλές άνισες  και αλεπάλληλες μάχες με την  πύρινη λαίλαπα, της οποίας  οι φλόγες  στην κυριολεξία κατάπιαν το μεγαλύτερο μέρος της μαγευτικής ομορφιάς  του περιβάλλοντος  τοπίου, η Α.Ε.Β.Ε Λατομείων Μαρμάρου Διονύσου - Πεντέλης δε  σταματά την  προσπάθεια...

Να επισημανθεί τέλος  ότι η  εταιρεία με τις πυροσβεστικές  της δυνάμεις και τα  λοιπά της μηχανήματα, έχει  ως τώρα συνεισφέρει τα  μέγιστα στη  διάσωση της  κοινότητας  Διονύσου από τον  πύρινο  εχθρό.
Ζούμε και  εργαζόμαστε παρέα με τη φύση.

Η  εταιρεία με τις πυροσβεστικές  της δυνάμεις και τα  λοιπά της μηχανήματα, έχει  ως τώρα συνεισφέρει τα  μέγιστα στη  διάσωση της  κοινότητας  Διονύσου από τον  πύρινο  εχθρό.
Created by Tool